Ny opplevelse med spill på data

Spilling har uten tvil kommet for å bli. I løpet av kort tid kan man forvente en enorm økning. Allerede i 2023 er det estimert at over tre milliarder mennesker spiller dataspill. For de aller fleste av oss er spilling en uskyldig hobby, og det finnes mange grunner til å gjøre dette. Enkelte gjør det for å holde kontakten med kjente eller for å føle tilhørighet. Noen spiller fordi venner spiller, og andre spiller profesjonelt. Konkurranseformen er fremtredende, og det finnes profesjonelle gamere over alt.

Konkurranse er en iboende del av oss mennesker. Enkelte har større konkurranseinstinkt enn andre, men vi konkurrer hele tiden. Hver dag konkurrerer du mot deg selv og andre. Konkurranse i spilling foregikk før ved å sitte sammen og spille, for eksempel en Fifa-kamp med venner eller søsken. De siste årene har derimot e-sport skutt fram. 

Kanskje dette kan være noe for deg? E-sportsutøvere er like seriøse som toppidrettsutøvere og har det beste utstyret. De har faste treninger, både fysisk og taktisk. Det kreves en enorm innsats for å bli best i noe, uansett om det er fotball eller e-sport. Premiepengene har de siste årene skutt i været, og du finner turneringer og lønninger i millionklasse. Kanskje det kunne ha vært noe.